restaurant-cover

Blue Gastro

Restoranas „Blue gastro“ įsikūręs pačioje Panevėžio miesto širdyje, STASYS MUSEUM erdvėse.

Apie restoraną

Visatą primenanti sodri ir gili karališka mėlynoji su violetiniu atspalviu – tarsi skonių ir jų derinių kobaltas. Mėlyna spalva ir įvairūs jos atspalviai yra dažniausiai sutinkami Stasio Eidrigevičiaus kūryboje, tad taip ji tapo ir pagrindine gastronominės erdvės, įsikūrusios menininko vardu pavadintame muziejuje, identiteto dalimi. Minimalistinė grafika ir apskritimas, simetriškai apgaubiantis BLUE gastro pavadinimą, simbolizuoja stilizuotą lėkštę, kurioje vyksta stebuklai, slypintys paprastume. Moderniai interpretuotos lietuviškų skonių kompozicijos bei ypač platus lietuviškų gėrimų pasirinkimas, skirtas vietos lankytojams atrasti, o svečiams iš svetur – pažinti šiuolaikinę mūsų gastronominę kultūrą.

„Blue Gastro“ – tai įkvėpimo ir atokvėpio taškas Panevėžio miesto centre, į kurį malonu atvykti, o dar maloniau sugrįžti.

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur

STASIO LĖKŠTĖJE

DUONA SU PLUTA

Naminė plikyta duona, kurią kepame vietoje ir žadiname Stasio vaikystės prisiminimus... skonių pagardai - ančiuvių sviestas, avokadas bei aviečių ikriukai.

LAŠIŠOS KEPSNYS A LA STASYS

Karamelizuotas lašišos kepsnys su žiedinių kopūstų bei morkų piurė, pagardinta daržovių kapotiniu.

SALDUS MENAS

Grikių granola su kokosų jogurtu, pagardinta kaimo uogomis ir mėta.

Panevėžys - Lepšiai - Varšuva... tokios vietovės buvo mūsų pokalbiuose visą pasiruošimo laikotarpį. Jaukiai su menininku Stasiu Eidrigevičiumi nuklydome į jo vaikystės Lepšius, šalia ūksančius miškus. Varšuvoje šiuo metu gyvenantis Stasys labai aktyviai palaiko Lietuvos, o ypač Panevėžio gastro pasaulį ir mielai įsijungė į kūrybinį gastronominį procesą. Šiuos prisiminimus išdėliojome lėkštėje...

Tikimės, kad patiekalai ne tik džiugins sezoninių ingredientų derme, bet ir leis daugiau pažinti garsaus menininko dar neatskleistą pasaulį... gastronominį... kviečiame atrasti naują jungtį - Stasio Eidrigevičiaus ir gastronomijos santykį. Nusiteikite paprastam subtilumui, gastronominei istorijai, lietuviškiems skoniams ir, žinoma, emocijai, kuri lydės visos degustacijos metu. Ragaukite ir švęskite su mumis šią nuostabią kulinarinę savaitę!

Respublikos g. 40, Panevėžys (Stasys Museum)

Virtuvės šefė – Nijolė Talijūnienė

Rezervacijai:

+370 646 40362

bluegastro@vasaris.lt

Degustacijų pateikimo laikas:

II – VII 11:00 – 21:00

Galerija